Sva moja kuvarska iskustva svodila su se na neke (smuti pa prospi) testenine ( ili ti modernizovano "Paste") neki bućkavac od preliva, tipa kečap, šunka i kačkavalj...mama i nana (baka) su kuvale, mesile, pravile, sestra i ja-mini asistenti(samelji ,dodaj...)i onda me strefio "život"....Da ne smaram više od tada do sada sakupila sam zavidnu zbirku recepata -kuvari, kuvarčići, časopisi....Svaki prelistan nešto isprobano a nešto obeleženo( za isprobati)...
Dodje na red i FRANCUSKA kuhinja...Medju gomiletinom recepata, izdvojila bih ovaj "Dafine" krompir.
Sastojci:
- 4 veća krompira
- 2dl pavlake
- 2 dl jogurta
- so, biber i muskatni oraščić
- 100g rendanog kačkavalja
Krompir iseći na tanje kolutove i redjati u slojevima u nauljen pleh.
Svaki sloj začiniti i preliti mešavinom pavlake i jogurta.
Sve posuti rendanim kačkavaljem .
Peći u zagrejanoj rerni na 200
Jelo је gotovo kada lepo porumeni , а krompir upije svu павлаку.
2 comments:
Divno je kad se upustis u avanturu a ovde na kuvarskim bllogovima stalno neka nova iznenadjenja tipa:Jao ovo nisam jos pravila..i slicno.
Kako ti je lepo ispao ovaj krompir:)
Hvala
Post a Comment