Monday, September 26, 2011

" Dafine" krompir



Sva moja kuvarska iskustva svodila su se na neke (smuti pa prospi) testenine ( ili ti modernizovano "Paste") neki bućkavac od preliva, tipa kečap, šunka i kačkavalj...mama i nana (baka) su kuvale, mesile, pravile, sestra i ja-mini asistenti(samelji ,dodaj...)i onda me strefio "život"....Da ne smaram više od tada do sada sakupila sam zavidnu zbirku recepata -kuvari, kuvarčići, časopisi....Svaki prelistan nešto isprobano a nešto obeleženo( za isprobati)...
Dodje na red i FRANCUSKA kuhinja...Medju gomiletinom recepata, izdvojila bih ovaj "Dafine" krompir.

Sastojci:
  • 4 veća krompira
  • 2dl pavlake
  • 2 dl jogurta
  • so, biber i muskatni oraščić
  • 100g rendanog kačkavalja
Priprema:

Krompir iseći na tanje kolutove i redjati u slojevima u nauljen pleh.
Svaki sloj začiniti i preliti mešavinom pavlake i jogurta.
Sve posuti rendanim kačkavaljem  .
Peći u zagrejanoj rerni na 200 
Jelo је gotovo kada lepo porumeni , а krompir  upije  svu павлаку.


2 comments:

Anonymous said...

Divno je kad se upustis u avanturu a ovde na kuvarskim bllogovima stalno neka nova iznenadjenja tipa:Jao ovo nisam jos pravila..i slicno.
Kako ti je lepo ispao ovaj krompir:)

veverice said...

Hvala

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...