Thursday, September 22, 2011

Punjene tikvice





Punjenje

2 veća crna luka
7 manjih tikvica(okruglih)
300g mlevenog junećeg mesa
50g pirinča
so, vegeta, biber
 200ml vode

+1 veći krompira

Sos:

200ml paradajz soka
2 čena belog luka
biber

Priprema:
Luk iseckati i propržiti na malo ulja

Dodati meso i pirinač i upržiti da meso promeni boju, dodati začine

Tikvice oprati, iseći im vrhove, izdubiti i napuniti smesom od mesa, luka, pirinča i začina

Tikvice poklopiti vrhovima, poredjati u vatrostalnu posudu( izmedju tikvica ugurati komadiće krompira) i naliti vodu

Peći u dobro zagrejanoj pećnici

Pred kraj pečenja izmedju tikvica uliti sos(samo se pomešaju  paradajz i začini) , poklopiti i ostaviti bar 10 minuta u rerni

Služiti uz krompir pire




No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...