Monday, September 19, 2011

Kremasta voćna torta

 

Sastojci

kora

 10 belanaca
 400g šećera
 1 kašika sirćeta

fil

 10 žumanaca
 200g šećera
 5 kašika brašna
 1/2 l mleka
 3 kesice šlag krema od vanile
 1 margarin ili puter
 po želji(1/2 kg) jagode ili neko drugo voće

dekoracija


 2 kesice šlaga
 

Priprema

  1. koru peći 2h na 150 stepeni-tj sušiti( u velikkkoooom plehu)
  2. žumanca umutiti sa šećerom i dodati brašno
  3. od mleka uzeti 1 šolju i pomešati sa žumancima, a ostatak staviti da proključa
  4. sipati fil i ukuvati sve
  5. ohladjeni fil pomešati sa umućenim (3kesice)šlagom i margarinom
  6. pečenu koru podeliti na dva dela (vertikalno)
  7. redjati:kora, fil, voće, fil, kora,šlag
  8. držati u frižideru

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...