15kg paprike
5kg plavog paradajza
ispeći, oljuštiti i samleti
1/2 l ulja
1 čaša sirćeta
staviti da provri pa dodati 2 čaše šećera i papriku i paradajz
pržiti 45 minuta i dodati 5 kašika soli
skloniti sa ringle i dodati 1 konzervans i 1/4 kesice vinobrana
rernu zagrejati na 70 stepeni i isključiti
ajvar sipati u tegle i staviti ih u rernu da prenoće
zatvoriti tegle
5kg plavog paradajza
ispeći, oljuštiti i samleti
1/2 l ulja
1 čaša sirćeta
staviti da provri pa dodati 2 čaše šećera i papriku i paradajz
pržiti 45 minuta i dodati 5 kašika soli
skloniti sa ringle i dodati 1 konzervans i 1/4 kesice vinobrana
rernu zagrejati na 70 stepeni i isključiti
ajvar sipati u tegle i staviti ih u rernu da prenoće
zatvoriti tegle
No comments:
Post a Comment