Sastojci
za činiju
pola kg brašna1 mali kvasac
so,voda,mleko,malo šećera
spanać
pola kg spanaća1 kašika brašna
1 čaša mleka
so,beli luk,ulje
prilog
prženo jaje
Priprema
-
umesiti testo, najobičnije, kao za pogaču
-
dok ono narasta željenu činiju ovložiti alu folijom(spoljašnju stranu-činija mora biti od materijala koji podnosi toplotu)
-
razvući testo i trakama oblagati činiju
-
staviti da se peče
-
kada porumeni skinuti činiju i ostaviti u rerni samo činiju od testa, još nekih 5-10 min
-
za spanać
-
skuvati i itno iseckati spanać
-
propržiti brašno(da porumeni)
-
dodati seckani spanać ,mleko i začine
-
kuvati da masa potane gusta
-
malo prohladiti i sipati u činiju od testa
-
preko staviti pržena ili kuvana jaja
-
gotovo
No comments:
Post a Comment