Monday, September 19, 2011

Leptir

Sastojci

kora

 7 jaja
 7kašika šećera
 5 kašika brašna
 2 kašike krašekspresa,može i kakao
 1 prašak za pecivo

fil

 4 jaja
 8 kašika prah šećera
 4 rebra rendane čokolade

 1 puter(250g) ili margarin 
 
 

Priprema


kora

umutiti belanca, pa dodati sve ostale sastojke za koru 3
mutiti ,bućkati, mućkati, dok ne dobijete finu, ujednačenu masu 4
peći u okruglom kalupu čim se ispeče izvaditi iz kalupa i podeliti ,horizontalno, na željeni broj delova

fil

na pari kuvati jaja, prah šećer i čokoladu
kada masa postane gusta i lepljiva skloniti sa ringle i ostaviti da se hladi
dok se masa hladi umutiti puter
kad se masa skrooooz ohladi dodati joj već pomenuti, umućeni puter
pa o5 mutiti mućkati bućkati dok ne dobijete fini krem
premazati svaku koru(rasporediti fil)
i gotova torta
dekoracija po želji, mašti, volji

Posluživanje

...preporučujem da se pravi 1-2 dana ranije da bi kore omekšale,a ako treba za odmah kore MALO navlažiti mlekom

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...