Monday, September 19, 2011

Krompir sa kajmakom

Sastojci

sastojci

 pola kg krompira
 200g kajmaka
 malo soli
 malo ulja(za podmazivanje činije
 3 kašike brašna
  soli po ukusu
 1-2 kašike kisele pavlake

 50-100ml mleka
 

Priprema

  1. oljuštiti krompir i narezati ga na kolutove(oko 3-4 mm) 
     
  2. pomešati so i brašno 
     
  3. svaki kolut uvaljati u prethodnu smešu i poredjati u činiju 
     
  4. staviti u rernu i peći 
     
  5. kada dobije žućkastu koricu preliti sa kajmakom(koji je umućkan sa pavlakom i mlekom) vratiti u rernu(i isključiti istu),ostaviti u rerni nekih 20 min

Posluživanje

možete ga služiti kao toplo predjelo,ali po meni je prejako,tako da je za glavno jelo ok,najbolje ide uz turšiju ili neku kiselu salatu

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...