Monday, September 19, 2011

Tunjevina

 

Sastojci

 1 pakovanje spiralnih makarona

za prženje

 2 veća crna luka
 200g slaninice
 2 konzerve tunjevine
 300g kečapa
  ulje za prženje(ne preterivati)

začini

 100g sitno seckanih kiselih krastavčića
 10 komada maslina(bilo kojih)krupnije sečenih
  so
  biber
  origano

posipanje


  kačkavalj(sitno rendani) ili kisela pavlaka 
 

Priprema

Vrijeme pripreme:
30 min
  1. skuvati makarone i ostaviti ih da se ocede i ohlade
  2. dok se iste kuvaju propržiti sitno seckani luk i slaninicu
  3. dodati tunjevinu(ocediti ulje iz konzerve i staviti samo tunu) i kečap
  4. pržnuti još malo
  5. kloniti sa ringle i dodati začine
  6. dobro izmešati i prosuti suvišnu masnoću
  7. dodati makarone i promešatiiiiiiiii
  8. ako hoćete da zapečete pospite kačkavaljem
  9. ako nećete, samo malo pavlake odozgo i to je too

Posluživanje

ukusno je i pečeno i ne pečeno,mljac,mljac

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...