Sastojci
za prženje
2 veća crna luka200g slaninice
2 konzerve tunjevine
300g kečapa
ulje za prženje(ne preterivati)
začini
100g sitno seckanih kiselih krastavčića10 komada maslina(bilo kojih)krupnije sečenih
so
biber
origano
posipanje
kačkavalj(sitno rendani) ili kisela pavlaka
Priprema
- Vrijeme pripreme:
-
skuvati makarone i ostaviti ih da se ocede i ohlade
-
dok se iste kuvaju propržiti sitno seckani luk i slaninicu
-
dodati tunjevinu(ocediti ulje iz konzerve i staviti samo tunu) i kečap
-
pržnuti još malo
-
kloniti sa ringle i dodati začine
-
dobro izmešati i prosuti suvišnu masnoću
-
dodati makarone i promešatiiiiiiiii
-
ako hoćete da zapečete pospite kačkavaljem
-
ako nećete, samo malo pavlake odozgo i to je too
No comments:
Post a Comment