Sunday, September 18, 2011

Amareto piletina

originalni recept je sa ćuretinom, ali meni je i ovako ispalo skroooz OK


 Potrebno:
500g pilećeg filea
1,5 kašika maslinovog ulja
začini po ukusu
100g šampinjona
200g šeri paradajza
400g skuvane testenine
200ml pilece supe(bujona)
200 ml biljne pavlake
40 ml amareta




 Priprema:
1-file iseći na tanke šnicle
     - začiniti po želji i izlupati čekićem za meso
      -piletinu ispržiti na maslinovom ulju

 2- preliti supom, pa pavlakom i kuvati do ključanja

3-dodati amareto i skloniti sa ringle

4-paradajz iseći na polovine i dodati ga proprženim šampinjonima,
 sve izmešati i sjediniti sa testeninom

5- u posudu za serviranje prvo staviti testeninu sa
     paradajzomom i šampinjonima, a preko toga
     poređati komade mesa i sve preliti preostalim
     umakom

6-ukrasiti listićima peršuna i paradajzom


2 comments:

Nada said...

Odlično zvuči, a izgleda jako slasno i fino!

veverice said...

Odlično je, probaj obavezno

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...