Sastojci
- 500 gr kora
za prvi fil:
- 3 veca jaja
- 3 kasike šećera
- 1 solja (2 dl) ulja
- pola solje psenicnog griza
- 1 solja jogurta
- 1 kesica praska za pecivo
za drugi fil:
- 1 l mleka
- 9 kasika šećera
- 3 pudinga sa ukusom vanile
Skuvati puding u mleku i ostaviti da se malo prohladi (ne sasvim) uz povremeno mesanje kako se ne bi stvorila korica.
Umutiti belanca sa secerom, dodati zumanca, ulje, griz, prasak za pecivo i jogurt.
Prebrojati koliko imate kora i podeliti ih na tri dela, tako da dobijemo cetiri strudle. Ja sam slagala po cetiri kore
Slagati kore - na prve tri staviti po tri, cetiri kasike prvog fila a na cetvrtu koru staviti topao puding i urolati.
Tako uraditi i sa preostalim korama.
Strudle premazati ostatkom fila ili sa malo ulja i staviti u rernu da se ispeku, ja sam ih ispekla za manje od 15 minuta na 180 stepeni.
Sacekati da se prohladi, pa iseci i posuti secerom u prahu.
1 comment:
Divan receptic a ti si sve odlicno napravila, ta strudla nam je postala omiljena od kad smo je prvi put isprobali.:)) Svidja mi se sto je kod tebe presek lep i uredan, moji su nestpljivi kad se ispece, pa nema sanse da je tako lepo isecem jos toplu.:))
Post a Comment