Zdrav(dijetalni )recept
Potrebno je :
-2 škarpine (ili više) oko 600g
-2 dl belog vina
-1 limun
-1 kašičica senfa
-1 glavica belog luka
-1 kašika soli (krupne morske)
-2 veze peršuna
-2 kašike maslinovog ulja (može i bez)
Priprema:
Škarpinu očistiti, oprati i dobro obrisati(da bude suva).
Peršun iseckati i dodati 1 kašiku ulja,1/2 kašike soli, iseckani beli luk i sok od pola limuna.. Smesom napuniti Škarpinu.
-Vino, drugu polovinu limuna (sok), 1 kašiku maslinovog ulja, so,(po želji senf-ali on može i preko Škarpine) izmešati i preliti preko Škarpine.
Posudu uviti providnom folijom i ostaviti 30 minuta u frižideru.
Izvaditi Škarpinu iz tečnosti, svaku posebno umotati u alu-foliju i peći na 200 stepeni oko 40 minuta.
Nisam stigla da uslikam pečenu,jer smo odmah pojeli.
No comments:
Post a Comment