Tuesday, January 28, 2014

Bajamini

Follow my blog with Bloglovin
Odličan krckavi keks koji se lako sprema,a može dugo da traje(ako išta ostane).Recept sam preuzela sa coolinarike od ekabele. Ukućanima se jako dopao, tako da ću ga praviti još koji put.


Sastojci:

  •  4 jaja
  •  280g šećera
  •  280g brašna
  •  150g badema
  •  1/2 pr.za pec.
  •  1 van. šećer
  • kora 1 limuna

Priprema:

Izmutiti šećer i jaja. Dodati van.šeć, limunovu koricu, polako dodavati brašno i pr.za pec.( ručno ili žicom za testo), na kraju dodati bademe
Testo će vam biti dosta gusto, ali se može lepo izliti u pleh. Od ove količine izadju 2 komada veličine pleha za hleb

Peći 20-ak min na 180°C da blago požuti.

Kad se dobro ohladi rezati na što tanje komade da se stajanjem prosuši i tada postaje hrskav i topi se u ustima.
Čuvati na vazduhu,ne u kutijama.
Ima specifičan ukus na karamelizovani šećer i bademe.Može stajati dok ga ne pojedete.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...