Thursday, January 30, 2014

Kiflice sa džemom

Moja Nana ima najbolje recepte za testa.

Kiflice

 

Sastojci:

 

200 ml mleka

1 kvasac (mali)

200 ml vode

1 kašičica soli

1 kašičica brašna

1 kašičica šećera

-Razmutiti kvasac i ostaviti da zapeni.

oko 700g brašna

100 ml ulja

3 jaja

-U brašnu napraviti udubljenje i sipati nadošli kvasac, pa varjačom izbućkati. 

Pokriti samolepljivom folijom i ostaviti oko pola sata na toplom da naraste testo. 

Kada testo duplira svoju veličinu prosuti ga na dasku za mešenje. 

 

 

Dodati još malo brašna,tek da se ne lepi za ruke.  

 

 

Rastanjiti na debljinu od oko 0,5 cm ( 5 mm ) i iseći na željeni broj kiflica. Staviti džem i urolati kiflice. 

 

 

Redjati ih u podmazan pleh (ili obložen pek papirom ),pa uključiti rernu na 200 stepeni.

Dok se rerna zagreje, kiflice narastaju u plehu.

Pre pečenja namazati ih umućenim jajetom ( 1 jaje + 1 kašika ulja).

Staviti u rernu, 10 minuta peći na 200 stepeni, da još malo narastu, a onda smanjiti na 180-150 stepeni i peći dok ne požute

Vruće kiflice pokriti pamučnom krpom. Pre služenja posuti prah šećerom.

 

 



2 comments:

mignonne said...

Kiflice za cistu desetku, ovde nista ne treba menjati.:))

veverice said...

hvala draga

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...