Saturday, April 06, 2013

Frankfurtski venac

Sastojci

priprema

  1. 1
    Maslac mutiti dok ne zapeni. Postepeno dodavati šećer, aromu i vanilin šećer, pa mutiti dok se ne dobije povezana masa. Zatim dodavati jedno po jedno jaje, mešajući svako po 1/2 min. Umešati ostale praškaste sastojke i testo izručiti u podmazanu formu za venac. Peći u zagrejanoj pećnici na 180*C, oko 40 minuta.
  2. 2
    Za krokant maslac, šećer i bademe zagrevati mešajući dok se ne karameliziraju i ne porumene. Zatim prebaciti na komad papira ili alu-folije i pustiti da se ohlade.
  3. 3
    Za krem skuvati puding sa 100g šećera po uputstvu sa pakovanja. Mešajući ohladiti. Umutiti maslac, i spojiti sa pudingom. Voditi računa da su maslac i puding sobne temperature, u suprotnom će se stvoriti grudvice (jer masnoća počne da se odvaja od vode).
  4. 4
    Biskvit prerezati na 3 kore. Donju premazati marmeladom, pa trećinom kreme, preko staviti srednju koru, premazati polovinom kreme i preklopiti gornjom korom. Ostatkom kreme premazati ceo kolač, pritom ostaviti malo za dekoraciju.

     Krokant izmrviti i njime posuti kolač sa svih strana. Ostatkom kreme uz pomoć špric vrećice ukrasiti površinu kolača i dekorisati kandiranim trešnjama.







1 comment:

mignonne said...

Vrlo lep slatkis, pravi praznicni.:))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...