by enasarovik
Sastojci
- 1dl slatke pavlake
- 1dl mleka
- 3 zumanceta
- 1 jaje
- 50gr šećera
- 1 kasicica ekstrata vanile
- 1.5 kasicica glukoznog (corn) sirupa
- 70gr čokolade
- 150g umućene slatke pavlake koja se dodaje kada se prethodna smesa ohladi
-
Zumanca,jaja i pola secera(25gr) skuvajte na pari,uz stalno mesanje(da se ne stvaraju grudvice).Smesa je gotova kad postane veoma gusta,kao gust puding.Mleko,slatku pavlaku,preostali secer(25gr) i ekstrakt od vanile staviti u serpu i pustite da provri,povremeno mesajuci.Smesu od zumanaca ostaviti na pari,a smesu od mleka lagano ulivajte,sve dok se smesa ne sjedini.Smesu ostavite i dalje na pari i dodajte corn sirup i otopljenu cokoladu.
-
Kada se sve sjedini sklonite sa pare,ostavite da se malo prohladi,pa je stavite u frizider.Na svakih deset minuta vadite iz frizidera,pomesajte varjacom,pa opet vracajte u frizider.Kada masa pocne da se zgusnjava i ostaje na varjaci dodajte slatku pavlaku(150g).Smesu izlijte u posudu i stavite u zamrzivac,pa na svaki pola sata promesajte da se ne bih stvarale kristale leda.Zamrznivalje traje oko 4 sata.Sladoled na kraju bude homogen i kremast.(ja to mesanje bas i ne praktikujem)
No comments:
Post a Comment