by anarad
prelepe mekane i vrlo ukusne
sastojci:
priprema:
prelepe mekane i vrlo ukusne
sastojci:
šolja od 250 ml
- 3 šolje brašna+ brašno za posipanje
- 20 grsvežeg kvasca
- 1/2 šolje mlake vode
- 1 šolja mleka
- 1/2 šolje maslinovog ulja
- 1 kašičica šećera
- 2-3 kašičice sitne morske soli
- 1 kom jaje
- 100 gr maslaca
- 100 gr feta sira
- 1 kašika suvog peršuna
- crni susam
- krupna morska so
priprema:
- Pomešati kvasac sa mlakom vodom i ostaviti ga da se istopi. Dodati toplo mleko, maslinovo ulje, šećer, so i umućeno belance, pa postepeno dodavati brašno da se dobije meko, ali ne lepljivo testo.
-
Podeliti ga na 8 jednakih delova.
-
Na radnoj površini posutoj brašnom, prvi deo rastanjiti do veličine malog tanjira. Premazati ga maslacem ili margarinom, rastanjiti i drugi deo, staviti preko prvog, premazati maslacem i tako redom. Poslednji deo ne premazivati maslacem. Za ovo vam je potrebno 50 gr maslaca.
-
Ovako naređano testo razvući u krug prečnika 60 cm. Iseći testo na trouglove, staviti fil na širi deo trougla i zarolati u kiflice. Sve kiflice poređati na pleh na koji ste stavili papir za pečenje i ostaviti ih da stoje najmanje 30-40 minuta.
-
Premazati ih viljuškom umućenim žumancetom sa malo vode, posuti krupnom morskom solju i crnim susamom i peći u prethodno zagrejanoj pećnici na 200 stepeni dok lepo ne porumene.
-
Fil- Izmrviti feta sir sa 50 gr maslaca, dobro promešati i dodati suvi peršun.
No comments:
Post a Comment