Wednesday, April 24, 2013

Kiflice sa feta sirom

by anarad
prelepe mekane i vrlo ukusne
sastojci:
  • šolja od 250 ml

  •  3 šolje brašna+ brašno za posipanje
  •  20 grsvežeg kvasca
  •  1/2 šolje mlake vode
  •  1 šolja mleka
  •  1/2 šolje maslinovog ulja
  •  1 kašičica šećera
  •  2-3 kašičice sitne morske soli
  •  1 kom jaje
  •  100 gr maslaca
  •  100 gr feta sira
  •  1 kašika suvog peršuna
  •   crni susam
  •   krupna morska so

priprema:


  1. Pomešati kvasac sa mlakom vodom i ostaviti ga da se istopi. Dodati toplo mleko, maslinovo ulje, šećer, so i umućeno belance, pa postepeno dodavati brašno da se dobije meko, ali ne lepljivo testo. 
  2. Podeliti ga na 8 jednakih delova. 
  3. Na radnoj površini posutoj brašnom, prvi deo rastanjiti do veličine malog tanjira. Premazati ga maslacem ili margarinom, rastanjiti i drugi deo, staviti preko prvog, premazati maslacem i tako redom. Poslednji deo ne premazivati maslacem. Za ovo vam je potrebno 50 gr maslaca.
  4. Ovako naređano testo razvući u krug prečnika 60 cm. Iseći testo na trouglove, staviti fil na širi deo trougla i zarolati u kiflice. Sve kiflice poređati na pleh na koji ste stavili papir za pečenje i ostaviti ih da stoje najmanje 30-40 minuta. 
  5.  
    Premazati ih viljuškom umućenim žumancetom sa malo vode, posuti krupnom morskom solju i crnim susamom i peći u prethodno zagrejanoj pećnici na 200 stepeni dok lepo ne porumene. 
  6. Fil- Izmrviti feta sir sa 50 gr maslaca, dobro promešati i dodati suvi peršun.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...