Bliži se Uskrs, meni omiljeni praznik. Ne znam da li je to zbog proleća ili radosti i veselja, šarenila i veselih dečijih očiju, ili možda zbog mog rodjendana, ili Tadijinog ili ....
Nastade kalup, pa onda i jaja
potrebno:
kalupi za čokoladna jaja
100g čokolade za kuvanje
100g mlečne čokolade
malo ulja
vreme
kalupe nauljiti i staviti u zamrzivač da se ohlade
otopiti čokoladu za kuvanje pa lagano razmazati po kalupu,ostaviti 15 minuta na sobnoj temperaturi i ponoviti postupak
isto uraditi 2 puta i sa mlečnom čokoladom
namazane kalupe ostaviti preko noći da se čokolada stegne,ili ako nemate strpljenja stavite u frižider na pola sata
iz kalupa pažljivo izvaditi jaja-držati u ruci 1mniut da se malo otopi pa pažljivo odvojiti ivice-plastika je relativno tanka stoga je po prilično i fleksibilna-i izvaditi polutke jaja
uživajte
100g mlečne čokolade
malo ulja
vreme i dobra volja
Nastade kalup, pa onda i jaja
potrebno:
kalupi za čokoladna jaja
100g čokolade za kuvanje
100g mlečne čokolade
malo ulja
vreme
kalupe nauljiti i staviti u zamrzivač da se ohlade
otopiti čokoladu za kuvanje pa lagano razmazati po kalupu,ostaviti 15 minuta na sobnoj temperaturi i ponoviti postupak
isto uraditi 2 puta i sa mlečnom čokoladom
namazane kalupe ostaviti preko noći da se čokolada stegne,ili ako nemate strpljenja stavite u frižider na pola sata
iz kalupa pažljivo izvaditi jaja-držati u ruci 1mniut da se malo otopi pa pažljivo odvojiti ivice-plastika je relativno tanka stoga je po prilično i fleksibilna-i izvaditi polutke jaja
uživajte
100g mlečne čokolade
malo ulja
vreme i dobra volja
No comments:
Post a Comment