Dugo već tragam za dobrom sladoled tortom. Onako da je napravim kada imam vremena, pa da se sladim i osvežavam kada sam umorna i kada mi se jede nešto slatko. Rondam ja tako blogovima,sajtovima...lutam .Nadjem jednu,drugu treću,ali to nije to. Da skratim priču....NAPOKON SAM JE NAŠLA. Onako stidljivo me je cekala u Vukičinim receptima. Vukice,hvala ti
Kraljevska, kremasta torta ...Mmmm
E sad onaj drugi deo priče. Moj rodjendan!!!!!Kao i svake godine,istog dana.Mada svake godine +1 više i tako nanizaše se.(33). I kao i svako dete ja za svaki rodjendan porastem po 1cm,ali na moju žalost više ne u visinu nego u širinu.Možda je za sve te moje centimetre silne kriv zapravo internet,a možda i moje kulinarsko iskustvo(celih 9 godina). A sada njeno veličanstvo:
potrebno:
Žumanca,šećer,gustin i mleko skuvati na pari
Kad se zgusne ostaviti da se ohladi.
Belanca umutiti u čvrst snieg i sastaviti sa ohlađenim filom.
Slatku pavlaku umutiti pa sastaviti sa filom
.
Fil podijeliti na 3 diela.
U jedan dio umešati 100 g istopljene čokolade, u drugi dio umešati 100g krupno rendane čokolade, a u treći dio umešati 1 kašikicu arome vanile
Od jednog lista oblatne izrezati oblik obruča za torte, premazati ga istopljenom čokoladom i ostaviti da se čokolada stegne.
Drugi list oblatne iseckati na delove i vrh umočiti u čokoladu,ostaviti da se stegne pa poredjati po unutrašnjosti oboda.
Prvo sipati deo sa istopljenom čokoladom,pa deo sa vanilom pa sa rendanom čokoladom
ili kako god želite.
Ukrasiti seckanim orasima i lešnicima i sa malo rendane čokolade.
Ostaviti da se zaledi
Kraljevska, kremasta torta ...Mmmm
E sad onaj drugi deo priče. Moj rodjendan!!!!!Kao i svake godine,istog dana.Mada svake godine +1 više i tako nanizaše se.(33). I kao i svako dete ja za svaki rodjendan porastem po 1cm,ali na moju žalost više ne u visinu nego u širinu.Možda je za sve te moje centimetre silne kriv zapravo internet,a možda i moje kulinarsko iskustvo(celih 9 godina). A sada njeno veličanstvo:
Kraljevska kornet -sladoled torta
- 6 kom jaja
- 8 kašika šećera
- 5 dl mleka
- 1 kašika gustina
- 200g čokolade
- 5 dl slatke pavlake
- 1 kašikica arome vanile
Žumanca,šećer,gustin i mleko skuvati na pari
Kad se zgusne ostaviti da se ohladi.
Belanca umutiti u čvrst snieg i sastaviti sa ohlađenim filom.
Slatku pavlaku umutiti pa sastaviti sa filom
.
Fil podijeliti na 3 diela.
U jedan dio umešati 100 g istopljene čokolade, u drugi dio umešati 100g krupno rendane čokolade, a u treći dio umešati 1 kašikicu arome vanile
Od jednog lista oblatne izrezati oblik obruča za torte, premazati ga istopljenom čokoladom i ostaviti da se čokolada stegne.
Drugi list oblatne iseckati na delove i vrh umočiti u čokoladu,ostaviti da se stegne pa poredjati po unutrašnjosti oboda.
Prvo sipati deo sa istopljenom čokoladom,pa deo sa vanilom pa sa rendanom čokoladom
ili kako god želite.
Ukrasiti seckanim orasima i lešnicima i sa malo rendane čokolade.
Ostaviti da se zaledi
No comments:
Post a Comment