- 1
Maslac mutiti dok ne zapeni. Postepeno
dodavati šećer, aromu i vanilin šećer, pa mutiti dok se ne dobije
povezana masa. Zatim dodavati jedno po jedno jaje, mešajući svako po 1/2
min. Umešati ostale praškaste sastojke i testo izručiti u podmazanu
formu za venac. Peći u zagrejanoj pećnici na 180*C, oko 40 minuta.
-
2
Za krokant maslac, šećer i bademe
zagrevati mešajući dok se ne karameliziraju i ne porumene. Zatim
prebaciti na komad papira ili alu-folije i pustiti da se ohlade.
-
3
Za krem skuvati puding sa 100g šećera po
uputstvu sa pakovanja. Mešajući ohladiti. Umutiti maslac, i spojiti sa
pudingom. Voditi računa da su maslac i puding sobne temperature, u
suprotnom će se stvoriti grudvice (jer masnoća počne da se odvaja od
vode).
-
4
Biskvit prerezati na 3 kore. Donju
premazati marmeladom, pa trećinom kreme, preko staviti srednju koru,
premazati polovinom kreme i preklopiti gornjom korom. Ostatkom kreme
premazati ceo kolač, pritom ostaviti malo za dekoraciju.
Krokant izmrviti i njime posuti kolač sa svih strana. Ostatkom kreme uz
pomoć špric vrećice ukrasiti površinu kolača i dekorisati kandiranim
trešnjama.
1 comment:
Vrlo lep slatkis, pravi praznicni.:))
Post a Comment