obožavam djuveč! Mešavina razno-raznog povrća.
sastojci:
200g graška
200g boranije
200g šargarepe
100g krompira(seckanog na kockice)
100g seckane paprike
1 veći paradajz
1 veći luk
50-100g pirinča
začini
priprema:
Luk propržiti i dodati mu ostalo povrće i vrlo malo vode.Smanjiti temperaturu i mešati dok voda ne ispari. Dodati pirinač i začine i naliti 3x više vode nego što ste dodali pirinča.Ostaviti na smanjenoj ringli da se ukrčka.Kada pirinač i povrće upiju vodu prebaciti u vatrostalnu posudu,naliti još 1 šoljicu vode poredjati blago propržene kobasice i zapeći
sastojci:
200g graška
200g boranije
200g šargarepe
100g krompira(seckanog na kockice)
100g seckane paprike
1 veći paradajz
1 veći luk
50-100g pirinča
začini
priprema:
Luk propržiti i dodati mu ostalo povrće i vrlo malo vode.Smanjiti temperaturu i mešati dok voda ne ispari. Dodati pirinač i začine i naliti 3x više vode nego što ste dodali pirinča.Ostaviti na smanjenoj ringli da se ukrčka.Kada pirinač i povrće upiju vodu prebaciti u vatrostalnu posudu,naliti još 1 šoljicu vode poredjati blago propržene kobasice i zapeći
1 comment:
i mi svi volimo đuveć. ali, ja ga pravim ljeti kada ima paprika, rajčica i patlidžana. moram ti priznati da mi je i ovo vrlo zanimljiva kombinacija.. odličan đuveć
Post a Comment