U petak je postavljen prvi bilbord koji sam radila ove godine( dvostrani) ,baš sam se obradovala kada sam ga videla. Stevija, divna slatka biljka, od juče je u mom vlasništvu. Malo da poraste pa će biti i zdravih poslastica. Eto pohvalila sam se. Sada ću da Vas počastim ovim finim kolačićem.
1 1/4 šoljice prosejanog brašna(šoljica 200ml)
1/2 kesice praška za pecivo
1/2 kašičice soli
1/4 šoljice mleka
1 vanila(šećer ili šipka)
4 kašike otopljenog putera
3 jaja
3 žumanceta
1 šoljica šećera
-Mleko i šećer prokuvati i u vruće dodati puter. Sve sastojke pomešati i umutiti žicama za testo(nije potrebno odvajati belanca). Sipati u kalupe (2/3 kalupa napuniti smesom) i peći na 180 stepeni.
2.
Preliv:
1/4 šoljice jake crne kafe
100ml crnog vina
1/4 šoljice šećera
-Vino prokuvati sa šećerom da se šećer otopi,pomešati sa skuvanom kafom i preliti vruće kolačiće
3.
Marskapone:
1 šoljica slatke pavlake
1/2 šoljice prah šećera
300g marskaponea
+ gorki kakao za posipanje
-Sve umutiti mikserom da bude kompaktno i penasto. Špricem sipati u kalupe i posuti kakaom.
1.
Testo:1 1/4 šoljice prosejanog brašna(šoljica 200ml)
1/2 kesice praška za pecivo
1/2 kašičice soli
1/4 šoljice mleka
1 vanila(šećer ili šipka)
4 kašike otopljenog putera
3 jaja
3 žumanceta
1 šoljica šećera
-Mleko i šećer prokuvati i u vruće dodati puter. Sve sastojke pomešati i umutiti žicama za testo(nije potrebno odvajati belanca). Sipati u kalupe (2/3 kalupa napuniti smesom) i peći na 180 stepeni.
2.
Preliv:
1/4 šoljice jake crne kafe
100ml crnog vina
1/4 šoljice šećera
-Vino prokuvati sa šećerom da se šećer otopi,pomešati sa skuvanom kafom i preliti vruće kolačiće
3.
Marskapone:
1 šoljica slatke pavlake
1/2 šoljice prah šećera
300g marskaponea
+ gorki kakao za posipanje
-Sve umutiti mikserom da bude kompaktno i penasto. Špricem sipati u kalupe i posuti kakaom.