Biskvit;
3 jaja3 kašike kakao praha
4 kašike šećera
5 kašika brašnaa
1/2 praška za pecivo
prstohvat soli
Belanac umutiti sa šećerom pa dodati ostale sastojke,izliti u pleh(30x20)
Peći na 180 stepeni oko pola sata
Koru podeliti na 2 dela vertikalno i onda svaki deo na još 2 dela da ukupno dobijete 4 tanke kore.
Krema:
1/2 l mleka5 punih kašika brašna
1 vanila
1/2 margarina
6 kašika šećera
Skuvati mleko i šećer pa dodati razmućeno brašno.Kuvati kao puding. Kada se ohladi dodati umućeni margarin i filovati kore. Ostatkom fila premazati tortu.
Glazura:
100g čokolade4 kašike ulja
Rastopiti na pari,malo ohladiti i preliti preko torte.
Još:
50g kokosa za dekoraciju(kokos nalepiti oko cele torte)
Ova mera je za veličinu poslužavnika za rolat (30x10)
1 comment:
Nemam ništa protiv ovakve kape!Divna meka.zagrejala bi me sasvim
Post a Comment