Wednesday, February 05, 2014

Pomfrit iz rerne

Zdravo(dijetalno)

Već dugo ne jedem ništa prženo. Shodno tome moram da se snalazim da bih svojim ukućanima približila zdravu ishranu(bez nepotrebnih masnoća),a da se u njihovim životima ("ne daj Bože") ništa ne promeni.

 Potrebno je :
0,5 kg krompira
1 kašika maslinovog ulja
2 stabla(mala) svežeg korijandera ili začina po želji
1 kašičica krupne morske soli(ili manje)

-Krompir oljuštiti iseckati i staviti da se kuva(da vri 2-3 minuta)
-Ocediti ga i isprati hladnom vodom.
-Staviti na krpu i utapkati da upije višak vode tj da se prosuši-
-Maslinovo ulje,so i začine izmešati.
-Krompir sipati u pleh obložen pek papirom,preliti začinima i peći na 200 stepeni da porumeni.
Ukus je odličan ,Čak i bolji od prženog pomfrita.
Vuk sit-ovce na broju(misija obavljena)

4 comments:

mignonne said...

U poslednje vreme nekako su mi najdraze upravo ovakve stvari iz rerne, bas su dobri stapici... mi ih obicno malo skuvamo cele pa isecemo na ploskice, pospemo krupnom morskom solju i prelijemo sa vrlo malo ulja, krompirici onda budu kao cips.:))

veverice said...

Mislim da se brže spremi kada se iseče pre kuvanja(brže se skuva), a i Tadiju treba ubediti da je PRAVI pomfrit
:-)

Nada (probajovako.blogspot.com) said...

Ovako ispečeni krumpirići su jako ukusni. Volim ih jer budu nekako slatkog okusa. Često ih ovako pripremam.

veverice said...

Stvarno jesu slatkasti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...