Zdravo(dijetalno)
Već dugo ne jedem ništa prženo. Shodno tome moram da se snalazim da bih svojim ukućanima približila zdravu ishranu(bez nepotrebnih masnoća),a da se u njihovim životima ("ne daj Bože") ništa ne promeni.
Potrebno je :
0,5 kg krompira
1 kašika maslinovog ulja
2 stabla(mala) svežeg korijandera ili začina po želji
1 kašičica krupne morske soli(ili manje)
-Krompir oljuštiti iseckati i staviti da se kuva(da vri 2-3 minuta)
-Ocediti ga i isprati hladnom vodom.
-Staviti na krpu i utapkati da upije višak vode tj da se prosuši-
-Maslinovo ulje,so i začine izmešati.
-Krompir sipati u pleh obložen pek papirom,preliti začinima i peći na 200 stepeni da porumeni.
Ukus je odličan ,Čak i bolji od prženog pomfrita.
Vuk sit-ovce na broju(misija obavljena)
Već dugo ne jedem ništa prženo. Shodno tome moram da se snalazim da bih svojim ukućanima približila zdravu ishranu(bez nepotrebnih masnoća),a da se u njihovim životima ("ne daj Bože") ništa ne promeni.
Potrebno je :
0,5 kg krompira
1 kašika maslinovog ulja
2 stabla(mala) svežeg korijandera ili začina po želji
1 kašičica krupne morske soli(ili manje)
-Krompir oljuštiti iseckati i staviti da se kuva(da vri 2-3 minuta)
-Ocediti ga i isprati hladnom vodom.
-Staviti na krpu i utapkati da upije višak vode tj da se prosuši-
-Maslinovo ulje,so i začine izmešati.
-Krompir sipati u pleh obložen pek papirom,preliti začinima i peći na 200 stepeni da porumeni.
Ukus je odličan ,Čak i bolji od prženog pomfrita.
Vuk sit-ovce na broju(misija obavljena)
4 comments:
U poslednje vreme nekako su mi najdraze upravo ovakve stvari iz rerne, bas su dobri stapici... mi ih obicno malo skuvamo cele pa isecemo na ploskice, pospemo krupnom morskom solju i prelijemo sa vrlo malo ulja, krompirici onda budu kao cips.:))
Mislim da se brže spremi kada se iseče pre kuvanja(brže se skuva), a i Tadiju treba ubediti da je PRAVI pomfrit
:-)
Ovako ispečeni krumpirići su jako ukusni. Volim ih jer budu nekako slatkog okusa. Često ih ovako pripremam.
Stvarno jesu slatkasti
Post a Comment