Tuesday, February 11, 2014

Domaći ratluk

Nije baš kao ratluk,više ima strukturu(onako kada se zagrize) kao kiki bonbona. Nama se dopalo.

Sastojci:

375g šećera
100 ml vode
75ml vode
65g gustina
sok pola limuna
+ malo manje od 100g prah šećera

Priprema:

375g šećera
100 ml vode

Ukuvala sam dok se nije napravio gust sirup

75ml vode
65g gustina
sok pola limuna

Gustin sam razmutila sa vodom i sipala u šećerni sirup koji vri.
Dodala sam aromu maline koja je dala baš fin miris a i lepu roze boju.
Smesu sam mešala na ringli(smanjiti na pola prethodne jačine) baš dugo, dok nije počela da se odvaja od šerpe.

U nauljen kalup(pleh) sam izlila masu i dodala pečene lešnike.
Ohladjeno sam isekla na željenu veličinu i svaki komad uvaljala u prah šećer.



1 comment:

Dzoli said...

E ovo moram zaista da probam.Ovde je ratluk tako skup.Hvala za recept:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...