Nije baš kao ratluk,više ima strukturu(onako kada se zagrize) kao kiki bonbona. Nama se dopalo.
100 ml vode
75ml vode
65g gustina
sok pola limuna
+ malo manje od 100g prah šećera
100 ml vode
Ukuvala sam dok se nije napravio gust sirup
75ml vode
65g gustina
sok pola limuna
Gustin sam razmutila sa vodom i sipala u šećerni sirup koji vri.
Dodala sam aromu maline koja je dala baš fin miris a i lepu roze boju.
Smesu sam mešala na ringli(smanjiti na pola prethodne jačine) baš dugo, dok nije počela da se odvaja od šerpe.
U nauljen kalup(pleh) sam izlila masu i dodala pečene lešnike.
Ohladjeno sam isekla na željenu veličinu i svaki komad uvaljala u prah šećer.
Sastojci:
375g šećera100 ml vode
75ml vode
65g gustina
sok pola limuna
+ malo manje od 100g prah šećera
Priprema:
375g šećera100 ml vode
Ukuvala sam dok se nije napravio gust sirup
75ml vode
65g gustina
sok pola limuna
Gustin sam razmutila sa vodom i sipala u šećerni sirup koji vri.
Dodala sam aromu maline koja je dala baš fin miris a i lepu roze boju.
Smesu sam mešala na ringli(smanjiti na pola prethodne jačine) baš dugo, dok nije počela da se odvaja od šerpe.
U nauljen kalup(pleh) sam izlila masu i dodala pečene lešnike.
Ohladjeno sam isekla na željenu veličinu i svaki komad uvaljala u prah šećer.
1 comment:
E ovo moram zaista da probam.Ovde je ratluk tako skup.Hvala za recept:)
Post a Comment