Saturday, February 08, 2014

Ruska kapa




Biskvit;

3 jaja
3 kašike kakao praha
4 kašike šećera
5 kašika brašnaa
1/2 praška za pecivo
prstohvat soli

Belanac umutiti sa šećerom pa dodati ostale sastojke,izliti u pleh(30x20)
Peći na 180 stepeni oko pola sata
Koru podeliti na 2 dela vertikalno i onda svaki deo na još 2 dela da ukupno dobijete 4 tanke kore.


Krema:

1/2 l mleka
5 punih kašika brašna
1 vanila
1/2 margarina
6 kašika šećera

Skuvati mleko i šećer pa dodati razmućeno brašno.Kuvati kao puding. Kada se ohladi dodati umućeni margarin i filovati kore. Ostatkom fila premazati tortu.

Glazura:

100g čokolade
4 kašike ulja

Rastopiti na pari,malo ohladiti i preliti preko torte.

Još:

50g kokosa za dekoraciju
(kokos nalepiti oko cele torte)
Ova mera je za veličinu poslužavnika za rolat (30x10)

1 comment:

Anonymous said...

Nemam ništa protiv ovakve kape!Divna meka.zagrejala bi me sasvim

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...