Tuesday, May 07, 2013

Pohovani cvet bagrema

 

Sastojci

  •  2 jajeta
  •  6-8 cvetova bagrema
  •  20ml mleka
  • brašno po potrebi
  • so
  •   ulje za prženje

 Priprema:


  1. Cvet bagrema mora biti mlad(ne otvoren)
    Ostaviti ga par sati u vodi,ocediti i salvetom utapkati da upije vodu 
     
    cvetove umakati u brašno,pa u mešavinu jaja,mleka i soli
    pržiti na vrelom ulju

Posluživanje

imaju ukus sličan tikvicama(to kaze moje dete)

3 comments:

Jasna Varcakovic said...

Skoro da sam zaboravila na ovo divno i neobicno jelo; hvala na napomeni!

mignonne said...

Ovo bih jako volela jednom da isprobam samo ne znam samo gde da nadjem cvetice, mozda cu morati da upadnem u neku bastu.:)))

veverice said...

nece ti zameriti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...