Monday, May 13, 2013

Krofne

  •  250ml mleka
  •  80ml kisele vode
  •  1 mali kvasac
  •  1 kasicica secera
  •  1 kasicica soli
  •  1 kasicica brasna
  • testo

  •  450 do 500g brasna
  •  1 jaje
  •  1 kasika rastopljenog margarina
  •  1/2 praska za pecivo
  •  1 izrendana kora limuna
  •  1vanilin secer
  1. kada nadodje kvasac sipati ga u sastojke za testo i promesiti.

  2. ostaviti 15 minuta da se testo odmori i kad nadodje premesiti,rastanjiti i modlom vaditi krofne

  3. krofne ostaviti 15 minuta da odmore i prziti na vrelom ulju

  4. vruce stavljati na ubrus da pokupi visak masnoce


/uvek stavim 450g brasna pa kad poslednji put premesim dodam jos malo na radnu povrsinu da se ne lepi
 

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...