Sastojci:
250g mlevene junetine
100g sojinih ljuspica
1 jaje
1 veći crni luk
so, biber
1 kašika brašna
100ml mleka
sredina iz polovine hleba
+ 6 kuvanih jaja
Priprema:
Mleko i sredinu hleba pomešati i ostaviti da se hleb natopi.
Sojine ljuspice potopiti u vrelu vodu, da nabubre
Meso, jaje, brašno i začine pomešati da se sve sjedini, dodati procedjenu soju i procedjenu sredinu hleba.
Sve pomešati. Od dobijene mase praviti pljeskavice, u sredinu svake staviti po jedno kuvano jaje(oljušteno) i uvaljati(napraviti loptu.
Peći u dobro zagrejanoj pećnici dok ne porumeni.
Služiti toplo ili hladno!!1
2 comments:
Pa jes kad nema junetine ovde.Znam znam zemlja krava a junadi ni oklen:) Zabranjeno klanje.Dobijamo neku jadnu(bar meni) iz Australije ali nije to to.Mogla bih da napisem br eknjigu zalosti:Moj zivot bez junetine i teletine;((
\Zavidim ovim zmajevskim ocima.Skroz;)
Mozes ti to napraviti od bilo kog mesa,jer ga ima tako malo da se skoro ni ne oseti
Post a Comment