Saturday, October 01, 2011

Cimet-šećer




Ovo sam "prepisala" iz nekog prastarog kuvara, jako mi je korisno, a verujem da će i vama biti. Tako moja velikodušnost (da ne kažem nesebičnost) dolazi do izražaja....Šalu na stranu često ga koristim: jabuke u šlafroku, štrudle, pita sa šljivama... i neizbežni sutlijaš (koji baš i ne znam dobro da skuvam)


Origina:
500g finog prah šećera
1 kesica cimeta
1 štapić cimeta
Staviti u teglu i ostaviti 30 dana da odstoji


Moja varijanta-za sve one nestrpljive
100g prah šećera (koji vam se nadje pri ruci)
1 kesica cimeta(mislim da je 10g)

Sipati u teglu, doooobro promućkati i ODMAH koristiti




1 comment:

Dzoli said...

Da znas nesebicba:P i odlicna ideja.I ja cimet vrlo cesto koristim:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...