Dokopala sam se nanine (bakine) svesčice sa receptima.
Moja nana je odlična kuvarica, sve joj ide od ruke, razne pite, sarme, štrudle....ma ljudi stvarno sve. Ima ona koje-kakvih kuhinjskih drangulija (neke ni ne znam čemu služe). Sve to uredno složeno u ostavi stoji i čeka da neko od nas poželi neku jestivu želju. I čim želja bude glasno izrečena ona svojim čarobnim štapićem (varjačom) na brzakis smućka palačinke (iako je 2h posle ponoći). Preko spavaćice navuče kecelju i onako rumena tumara po kuhinji "Deco sa praznim stomakom se ne spava-loše se sanja".
Ma mogla bih vam o njoj pisati jako jako puno, ali da skratim priču i perdjem na konkretno! Do duše nije mi jasno što se ovaj keks zove "gurabije" (tako piše u njenoj svesci), ali nema veze
Sastojci:
250g brašna
125g margarina
2 pune kašike masti
130g šećera
2 jaja
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
Priprema:
Umesiti testo i na mašini za mlevenje mesa(postoji poseban dodatak sa modlicama) istiskati kolačiće, seći na željenu dužinu i peći na 200 stepeni. Paziti da kolači ne požute.
Mogu se praviti i onim običnim modlicama
Moja nana je odlična kuvarica, sve joj ide od ruke, razne pite, sarme, štrudle....ma ljudi stvarno sve. Ima ona koje-kakvih kuhinjskih drangulija (neke ni ne znam čemu služe). Sve to uredno složeno u ostavi stoji i čeka da neko od nas poželi neku jestivu želju. I čim želja bude glasno izrečena ona svojim čarobnim štapićem (varjačom) na brzakis smućka palačinke (iako je 2h posle ponoći). Preko spavaćice navuče kecelju i onako rumena tumara po kuhinji "Deco sa praznim stomakom se ne spava-loše se sanja".
Ma mogla bih vam o njoj pisati jako jako puno, ali da skratim priču i perdjem na konkretno! Do duše nije mi jasno što se ovaj keks zove "gurabije" (tako piše u njenoj svesci), ali nema veze
Sastojci:
250g brašna
125g margarina
2 pune kašike masti
130g šećera
2 jaja
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
Priprema:
Umesiti testo i na mašini za mlevenje mesa(postoji poseban dodatak sa modlicama) istiskati kolačiće, seći na željenu dužinu i peći na 200 stepeni. Paziti da kolači ne požute.
Mogu se praviti i onim običnim modlicama
1 comment:
Jaoooo optkad ovo nisam jela.Dobro me podseti:) Gurabije;)
Post a Comment