Wednesday, October 05, 2011

Makovnjača



testo:
200g margarina
600g brašna
2 žumanceta
malo soli
1 suvi kvasac
200ml mleka
malo kore od limuna

fil:
400-500g maka
200ml mleka
500g šećera
1 vanilin šećer

Priprema:

prvo skuvati fil( da bi se ohladio)

Kvasac, mleko, so, 3 kašičice šećera, 1 kašičicu brašna-pomešati i ostaviti da se kvasac ratopi.

Dodati ostale sastojke i umesiti glatko testo
 Podeliti ga na 6 delova .
Svaki deo razvući u tanku koru i nafilovati.
Umotati u rolne, na svaku staviti po malo margarina i odmah peći

2 comments:

Anonymous said...

Uh znas,mak ne volim(skoro sve ostalo jedem) .Ali htedoh samo d ate pohvalim d ati je strudla divno ispala;)

veverice said...

hvala

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...