Pai fan-stvarno nisam sigurna da je naziv tačan. Tako sam ga zapisala i sada se tako i zove. Obožavam pirinač koji se ručka po kineskim restoranima. Volim i njihovu hranu, ali više volim kada je sam spremim. Ova recep je recep za kuvanje pirinča na kineski način.
50 g pirinča
1/2 l vode
Sipati pirinač u šerpu, zaliti vodom i kuvati da provri. Kada provri poklopiti i kuvati još 10 minuta. Skloniti sa ringle i držati poklopljeno još 10 minuta. Isprati hladnom vodom, ocediti i to je to. Svi koji su ga kod mene jeli kažu da je identičan.
Od dugarice koja je kineskinja sam dobila onaj električni aparat za kuvanje pirinča.Dugo sam se nećkala ali sad ga redovno koristim.Po njenom receptu.A i ovaj tvoj je baš super
ReplyDeletemislim da sam videla aparat za pitinac i ovde da ima da se kupi,ali ne bih da pretrpavam kucu aparatima *vec jesam*, koje necu upotebljavati svaki dan
ReplyDelete