Saturday, April 21, 2012

Radim-gradim-od babe devojka II DEO

Ja sam jako staromodna i verujem u bajke, verujem i u onu dobru staru UM CARUJE, SNAGA KLADE VALJA.
eeee tu i jeste začkoljica,bar po pitanju mog bračnog života.Lepo sam  to podelila. Razume se, ja sam UM!
Više nemam pojma koliko ovo ludilo traje, a kraj se ne nazire. Danas izhiltano(izbuseno hiltijem) sve sto treba.To je Boga mi trajalo večnost i još jedan dan. U celom tom našem haosu nekom od komsija na vertikali pukne cev,naravno pokvasi ceo plafon u kupatilu,sreca moja pa Snaga ni ne sumnja da nam je to sledece odrediste sa majstorisanjem. Iskreno da Vam kažem ova kuhinja i lepljenje pločica u njoj je u stvari samo predigra. Kupatilo mi već dugooo žulja oči, ali ne smem tako krupne korake .Krenusmo od kuhinje (da izučimo zanat) ali o tome pssssst.
Razbucali smo sve, kuvam kafu(jedinu u toku dana bez prašine ) na nekom mini rešou...ručamo "bureci" i tako to. A iskreno da vam kažem, kuhinja mi ni ne dostaje. Odlično funkcionisemo_pokućanstvo u upotrebi: 3 viljuske,1 kasicica,3 tanjira,3 šolje  i jedna džezva. Sve je uvek oprano-i momci učestvuju ,i na svom mestu.
A sad malo muke moje...Prašine ima svuda,od gradilišta,koje je u sredini stana,preko soba,terase...čak i u mislima. Moj jadni psić kija non stop,mi smo navikli.
....Skoro da sam se pokajala---to ne smem da kažem...mogu samo ovako tiho da istipkam,da nečuje Snaga. Ako kojim slučajem čuje-ugasila sam.
Ako Snaga čuje biće "UM CARUJE DOK SNAGA NE PO..ZDI"
toliko od mene za danas,svima vam šaljem jedan prašnjavi poljubac za LAQ NOTJ!!!!

Friday, April 20, 2012

"Od Babe Devojka"-renoviranje kuhinje

Počinje lepo vreme...i vreme da se majstorise.Kvadratura kuhinje ,smešna,(4 kvadrata poda i malo više zida) Dolaze koje- kakvi majstori i svi se hvataju za glavu "jao,jao...ma to ne može......." i tako dok se oni zgražavaju pade presuda...SAMI. Jedan programer, jedan ing. geologije, jedan malac i jedan, ne tako mali ,psić. Pljunusmo u ruke(majstorski) i pogodismo posao.
Raspored poslova-dok je programer na poslu(sa kojeg mora doći tačno na vreme-zbog kućnog reda-onog komunističkog-ostalo do 8h buka), geolog,malac i psić moraju da razbucaju sve...da bi gosin Programer mogao da uzme hilti dok se odmara od ručka.
Evo vreć je treći dan radova-i mogu reći da nije loše. Sve je razbucano...prašnjavo,prljavo...kuhinju nemamo, tastatura na kojoj pišem je toliko prašnjava da ću morati čim završim ruke da operem...
Radili smo mi svašta nešto, ali u ove keramičarsko-električarske radove, nikada se nismo upuštali. Puna sam ja optimizma što se ovih poslova tiče...velike planove imam
Za sada je sve dobro...skinuli smo staru keramiku,ispeglali zidove i podove...razbušili rupe u zidovima,za kablove...izneli šut...KUPILI pločice(i to sinoć)..
Plan radova za danas -da završimo struju,sutra lepimo pločice..juhu!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...